Gemaakt op:
28 maart 2022

Aantal:
  • 496 x gelezen

onderwerp:

All images and videos are copyright:
© LDB Production | 2005

Auteursrecht:
Levin den Boer

Eerste bezoekers vieren maf verjaardags-theefeestje

Vandaag opende de Efteling een nieuw, tijdelijk sprookje op de Speelweide. Daarmee viert het attractiepark 26 weken lang haar zeventigste verjaardag, samen met de bezoeker. Want bezoekers zijn de eregasten van de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas, die het maffe verjaardags-theefeestje organiseren. De officiële opening van het sprookje werd verzorgd door gepassioneerd kok Hugo Kennis, bekend van diverse TV programma’s. Met het doorknippen van het roze lint werd Efteling Wonderland geopend voor pers en bezoekers. De familie Kop uit Oss vermaakte zich uitstekend als een van de eerste bezoekers te midden van theekopjes, feesthoedjes en taart: “We vonden het heel leuk om als eerste mee te mogen doen. Gisteren waren we ook hier, maar toen was het sprookje nog gesloten. We zijn blij dat we zijn teruggekomen. We hebben nog grappige foto’s gemaakt bij de reuzenpaddenstoelen!” aldus de familie. 

Het maffe verjaardags-theefeestje is geïnspireerd op het kinderboek Alice in Wonderland van de Britse auteur Lewis Carroll (1866). Voor het eerst gaan Efteling-bezoekers als eregasten zelf actief meespelen in een sprookjesscène. Het sprookje is te beleven van 28 maart tot en met 3 oktober. Het feestje vindt doorlopend plaats op de Speelweide in het attractiepark.

Door het konijnenhol
Bezoekers komen via het konijnenhol terecht in de moestuin van de Maartse Haas. Daar is de hele dag door wat te beleven en er is altijd vrolijke muziek. De Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas nodigen de bezoekers als eregasten uit aan de feestelijk gedekte theetafel, vol theekopjes, taartjes en feesthoedjes. Wie oplet ziet dat zeven stoelen gereserveerd zijn voor Efteling-bewoners. Samen maken ze er een gezellige boel van met rijm, zang en dans. Rondom de feesttafel en in een aantal wonderlijke tafereeltjes die doen denken aan het bekende Engelse sprookje, kunnen gasten grappige foto’s (van zichzelf) maken. Bezoekers kunnen op ieder moment aanschuiven en weer vertrekken. In de moestuin bevinden zich ook een souvenirkraam en een horecapuntje voor een hapje en een drankje.

Bron: Efteling

 

Design Escapes

Bloemkeshof 14
5301 WK ZALTBOMMEL
Tel.: +31(0)681286530
K.v.K. nr.: 11061663
BTW Nummer: NL001871073B04
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LDB Production

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nooit meer uw droomfoto,
film of design missen


© Design LDB Production. All rights reserved. Powered by Fotodatabank.