Skip to main content
Gemaakt op:
30 april 2022

Aantal:
  • 2492 x gelezen

onderwerp:

All images and videos are copyright:
© LDB Production | 2005

Auteursrecht:
Levin den Boer

Vrienden Van Amstel Live '22

ROTTERDAM - 26 april 2022. Zojuist is in Rotterdam Ahoy de Extra Editie van De Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Was het een paar maanden geleden nog oorverdovend stil toen de concertreeks noodgedwongen niet door kon gaan, vanavond was de ontlading groot toen Thomas Acda, Paul de Munnik, Maan en Typhoon de grootste kroeg van Nederland heropende met het toepasselijke nummer ‘Als Ik Je Weer Zie’. Met een extra editie is het evenement na twee jaar van afwezigheid eindelijk terug in Rotterdam Ahoy. De komende weken zullen ruim 150.000 bezoekers, verspreid over 12 shows, genieten van 23 artiesten die samen en een 3.5 uur durende show verzorgen.   

Welkom lieve vrienden
De Vrienden van Amstel LIVE begon met een duidelijke boodschap want ook het tweede nummer op de avond maakt duidelijk dat artiesten en het publiek elkaar gemist hebben. Het DJ duo Lucas & Steve bewerkte samen met Kraantje Pappie en Typhoon de wereldhit ‘Pepas’ tot welkom lieve vrienden, fijn dat je ok bent, waarna Rotterdam Ahoy op de vrolijke beats ontplofte van vreugde. Een uitstekende ondergrond voor Guus Meeuwis om het feest definitief te openen met ‘Het Dondert en het bliksemt’ en als daarna artiesten als Willeke Alberti, Rolf Sanchez, Simon en Snelle al binnen een half uur hits als ‘Eerste Rondje’, ‘Kleine café aan de haven’ en ‘Ome Jan’ zingen is het duidelijk dat de avond volledig in het teken zal staan van het vieren dat de vrienden weer samen zijn.

Stilstaan bij vrijheid
In vele opzichten is deze Extra Editie van De Vrienden van Amstel LIVE een bijzondere. Niet alleen zijn de winterjassen ingeruild voor t-shirts, de reeks zal ook onderbroken worden door twee landelijke feest- en herdenkingsdagen. Zo kleurde Rotterdam Ahoy vanavond al grotendeels oranje op Koningsnacht. Op 4 mei staat De Vrienden van Amstel LIVE vanzelfsprekend stil bij de Nationale Dodenherdenking. Voorafgaand aan de 2 minuten stilte zullen de artiesten een bijzondere boodschap delen met het publiek. Zo zorgen we met  zo'n 15.000 mensen voor een gedenkwaardig moment, om aansluitend vrijheid en vriendschap met elkaar te vieren. 

Kleinste Kroeg & Jinek
Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van alles wat zich afspeelt in en om de grootste kroeg van Nederland worden er diverse live uitzendingen vanuit Ahoy gemaakt. Radio 538 zendt regelmatig uit vanuit Café de kleinste kroeg voor de hoofdingang en Eva Jinek zal op donderdag 28 januari rechtstreeks vanuit de Backstage Bar een thema uitzending verzorgen. RTL4 zal de Extra Editie van De Vrienden van Amstel LIVE registreren en uitzenden op 12 en 19 mei, en Kraantje Pappie komt met een speciale podcast reeks ‘Kraan Aan De Bar’ waarin alle artiesten een persoonlijk gesprek voeren. 

Line-up
De volledige line-up van de extra editie bestaat uit: Guus Meeuwis, DI-RECT, Nick & Simon, Chef’Special, Typhoon, Diggy Dex, Kraantje Pappie, Thomas Acda, Paul de Munnik, VanVelzen, 3JS, Ronnie Flex, Willeke Alberti, Miss Montreal, Suzan & Freek, Maan en Snelle. Nieuwkomers zijn: Danny Vera, Flemming, Rolf Sanchez, Davina Michelle, Lucas & Steve en Emma Heesters

Kaartverkoop jubileumeditie 2023 van start
Vanochtend om 10:00 uur ging de kaartverkoop voor de 25e editie van De Vrienden van Amstel LIVE  van start. Om 25 jaar vriendschap in volle glorie en zo groots mogelijk te vieren staat er een recordaantal van 20 showavonden gepland. In totaal kunnen in de eerste maand van volgend jaar maar liefst 300.000 vrienden een heerlijke avond vol met muziek en gezelligheid beleven in Rotterdam Ahoy. Een unicum in Nederland! De deuren van de grootste Amstel kroeg van Nederland gaan open op 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 en 26 januari.

Meer informatie is te vinden op www.vriendenvanamstel.nl.